

Tytuł: „Żywienie w sporcie”
Autor: Dan Benardot
Wydawnictwo: Edra Urban&Partner
„W książce „Żywienie w sporcie” omówiono praktyczne wskazówki poparte dowodami naukowymi, które umożliwia poprawę wydolności fizycznej niezależnie od uprawianej dyscypliny sportowej.”
Beth Van Fleet - zawodowa siatkarka plażowa, srebrna medalistka turnieju Norceca Beach Volleyball Circuit „Każdy sportowiec stosujący się do zawartych w książce zaleceń Dana Bernadota może efektywniej trenować i rywalizować. W publikacji opisano wiele niezbędnych i praktycznych informacji, które pozwolą całej drużynie i każdemu sportowcowi osiągać lepsze wyniki”.
Bob Larsen wyróżniony w galerii sław USTFCCCA, współprzewodniczący Grupy Zadaniowej ds. Rejestru Trenerów USATF (USATF Coaches Registry Task Force) „Podstawowym celem niniejszej książki jest zatem dostarczenie sportowcom i tym, którzy z nimi pracują, wiedzy, jak najlepiej dostosować żywienie do uprawianej dyscypliny sportu oraz w jaki sposób można uniknąć najczęstszych problemów zdrowotnych i urazów związanych z aktywnością fizyczną. Właściwe żywienie może znacznie wpłynąć na wydłużenie czasu kariery sportowca oraz poprawić jego zdrowie, osiągane wyniki sportowe i samopoczucie.”
* opis pochodzi ze strony wydawnictwa